فهرست مطالب

نشریه پرستاری ایران
پیاپی 57 (اردیبهشت 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/02/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • افتخارالسادات حاجی کاظمی، لیلا الله قلی، منصوره جمشیدی منش، فاطمه حسینی صفحه 9
    زمینه و هدف
    ترویج تغذیه با شیر مادر از اهداف مراقبت های اولیه بهداشتی بوده و شیردهی تا پایان 2 سالگی توصیه سازمان بهداشت جهانی می باشد، اما مادران دارای اضافه وزن در مقایسه با مادران دارای وزن طبیعی، شیردهی را زودتر قطع می کنند و علیرغم این که زنان دارای اضافه وزن برای شیردهی تلاش بیشتری می کنند، اما برای تداوم شیردهی کمتر موفق می شوند. این پژوهش با هدف تعیین ارتباط شاخص توده بدنی قبل از بارداری، با طول مدت شیردهی انجام شده است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر، مطالعه همبستگی از نوع پیش گویی کننده بود. جامعه پژوهش شامل مادران دارای کودک 3- 2سال بوده که به مراکز بهداشتی- درمانی غرب تهران جهت پایش رشد کودک مراجعه می کردند. تعداد نمونه پژوهش 307 نفر بود و روش نمونه گیری به صورت طبقه ای، و داده ها از طریق پرسشنامه گردآوری گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های تی، Anova و ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز واریانس استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین طول مدت شیردهی در این پژوهش 85/18 ماه بود. نتایج آزمون آماری آنالیز واریانس نشان داد بین شاخص توده بدنی قبل از بارداری مادران با طول مدت شیردهی ارتباط معنی دار وجود دارد (02/0= P). هم چنین نوع زایمان، فاصله زمانی زایمان، اولین شیردهی با طول مدت شیردهی ارتباط معنی داری وجود داشت (05/0> P).
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط معنی دار شاخص توده بدنی قبل از بارداری مادران با طول مدت شیردهی و از آنجائی که کوتاه شدن طول مدت شیردهی و تغذیه ناکافی با شیر مادر منجر به سوء تغذیه و چاقی دوران کودکی می گردد لذا باید به مادران کمک شود تا قبل از بارداری به وزن مطلوب دست یابند. انجام مطالعات با حجم نمونه بیشتر توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: شاخص توده بدنی، شیردهی، زنان باردار
  • فروغ رفیعی، فرنگیس شاهپوریان، زهرا ناشر، محسن آذرباد، فاطمه حسینی صفحه 19
    زمینه و هدف
    بسیاری ازدلایلی که منتهی به تشدید نارسایی قلبی می شود از طریق آموزش قابل پیشگیری است. با کوتاه شدن مدت بستری، پرستاران ناچار به اولویت بندی نیازهای یادگیری این بیماران می شوند. مسئله ویژه در توجه به نیازهای آموزشی بیماران تعیین اهمیت آن ها برای یادگیری است و در این راستا پرستاران باید تصمیمات خود را نه بر پایه تجربیات روزمره بلکه بر اساس یافته های تحقیقی بنا کنند. مطالعه حاضر با هدف تعیین و مقایسه دیدگاه بیماران مبتلا به نارسایی قلبی و پرستاران از اهمیت نیازهای یادگیری این بیماران انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی مقایسه ای 251 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی به روش نمونه گیری آسان و 181 پرستار از طریق سرشماری از بیمارستان قلب شهید رجایی تهران انتخاب شدند. داده ها با استفاده از بخش اهمیت ابزار نیازهای یادگیری بیماران مبتلا به نارسایی احتقانی قلب (CHFPLNI) جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش11 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بیماران اطلاعات دارویی و پرستاران عوامل خطرآفرین را به عنوان مهم ترین عناوین یادگیری درجه بندی کردند و در مورد اهمیت اطلاعات رژیم غذایی با هم توافق داشتند. یادگیری عناوین فعالیت، آناتومی و فیزیولوژی و عوامل روانی از نظر دو گروه اهمیت چندانی نداشت. اهمیت یادگیری تمامی زیر مقیاس ها و کل نیازهای یادگیری از نظر پرستاران بیش از بیماران بود (000/0= P). بیماران زن (007/0= P) و با تحصیلات لیسانس (001/0= P) و پرستارانی که دوره های آموزش به بیماران قلبی را گذرانده بودند (040/0= P) اهمیت بیشتری به نیازهای یادگیری دادند.
    نتیجه گیری
    تاکید بیشتر پرستاران بر اهمیت نیازهای یادگیری بیماران و تفاوت هایی که در درجه بندی اهمیت نیازها از دیدگاه دو گروه وجود داشت، احتمال عدم توجه به نیازهای مهم یادگیری از نظر بیماران را مطرح می کند. یافته های این مطالعه می تواند رهنمودی برای مشخص کردن اولویت های آموزشی بیماران نارسایی قلبی بستری در بیمارستان در اختیار پرستاران قرار دهد.
    کلیدواژگان: نارسایی احتقانی قلب، مراقبت از خود، نیازهای یادگیری، پرستاران قلب
  • صدیقه بهروزی فر، شایسته زنوزی، محمدحسن نظافتی، حبیب الله اسماعیلی صفحه 31
    زمینه و هدف
    با توجه به افزایش رو به رشد درمان بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونری با تکنیک های عروق سازی مجدد و اهمیت بهبود و ارتقاء سطح کیفیت زندگی ایشان، آگاهی در زمینه عوامل موثر بر کیفیت زندگی بیماران تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر می تواند برای تعیین پیش آگهی و حذف یا به حداقل رساندن عوامل قابل تعدیل مفید باشد، لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین عوامل مرتبط با کیفیت زندگی بیماران ده هفته پس از جراحی پیوند عروق کرونر انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش مطالعه ای توصیفی- تحلیلی از نوع طولی است که بر روی 91 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا (ع) شهر مشهد در سال 1384 انجام شد. واحدهای مورد پژوهش به صورت مبتنی بر هدف انتخاب شدند. داده ها توسط فرم های مصاحبه در سه مرحله 24 ساعت قبل، شش و ده هفته پس از جراحی جمع آوری شد. کیفیت زندگی با استفاده از ابزار سنجش کیفیت زندگی (SF 36) مورد بررسی قرار گرفت. داده های حاصل با نرم افزار آماری SPSS و با استفاده از آزمون های آماری تی استیودنت، آنالیز واریانس یکطرفه، آزمون ضریب همبستگی پیرسون و آزمون مدل خطی عمومی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    آنالیز داده ها نشان داد که متغیرهایی چون: سن (04/0= P)، جنس (004/0= P)، وضعیت تاهل (02/0= P)، سطح تحصیلات (04/0= P)، مصرف تعداد نخ سیگار در روز (002/0 P=)، میزان هموگلوبین در زمان پذیرش (002/0= P)، مصرف بتابلوکر قبل از عمل (04/0= P)، مدت تهویه مکانیکی (03/0= P)، شرکت در تمرینات فیزیکی پس از عمل (01/0= P) و کیفیت خواب شش هفته پس از جراحی (006/0= P) می توانند، بر کیفیت زندگی ده هفته پس از جراحی تاثیرگذار باشند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد، انجام اقدامات حمایتی در زنان و سالمندان در جهت پیشبرد روند بهبودی، فراهم سازی حمایت های بین فردی در افراد همسر فوت شده، افزایش سطح آگاهی مددجویان بی سواد و یا کم سواد در زمینه بیماری، درمان کم خونی، ترک سیگار و ممکن است در بهبودی کیفیت زندگی آنان پس از جراحی تاثیر به سزایی داشته باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، بیماری عروق کرونری، جراحی پیوند عروق کرونر، عوامل مرتبط
  • علی حسن پور دهکردی، علی اکبر نظری، محمد سعید حیدرنژاد، احمد علی هسدی نوقابی، نسرین فروزنده، کرمعلی کثیری، رضا مسعودی، احمد موسوی، سید مسیح حسینی صفحه 43
    زمینه و هدف
    بیماری های ایسکمیک قلب علت اصلی مرگ و میر در اکثر کشورهای جهان از جمله ایران می باشد و مشکلات زیادی در ابعاد گوناگون کیفیت زندگی ایجاد می کنند. پژوهش حاضر یک مطاله توصیفی، تحلیلی است که به منظور بررسی کیفیت زندگی و عوامل مرتبط با آن در بیماران مبتلا به سکته قلبی مراجعه کننده به بیمارستان هاجر دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد انجام گرفته است.
    روش بررسی
    در این پژوهش 150 بیمار مبتلاء به سکته قلبی بستری در بخش CCU بیمارستان هاجر(س) دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد که بیش از هشت هفته از بیماری آن ها می گذشت، به روش غیراحتمالی انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. گردآوری داده ها از طریق مصاحبه، گزارش خود بیمار و مراجعه به پرونده های آنان انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای مشتمل بر سه بخش ویژگی های دموگرافیک، ویژگی های بیماری و سئوالات مربوط به کیفیت زندگی برگرفته از پرسشنامه استاندارد SF36 بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمارتوصیفی (میانگین، انحراف معیار و فراوانی) و آزمون کای اسکوئر به کمک نرم افزار SPSS انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد میانگین و انحراف معیار سن بیماران (5/10 ± 7/55) سال بود و اکثریت افراد (53درصد) کیفیت زندگی نسبتا مطلوبی داشتند. طبق نتایج حاصله بین بازنشستگی، بیمه طول مدت بیماری، بعد سلامت عمومی، عملکرد فیزیکی، عملکرد اجتماعی و خواب با کیفیت زندگی ارتباط آماری معنی دار وجود داشت (05/0 P <. ). همچنین نتایج بیانگر آن بود که بین وضعیت عمومی با عملکرد فیزیکی و عملکرد اجتماعی و بین بعد عملکرد فیزیکی با وضعیت اجتماعی و خواب ارتباط آماری معنی دار وجود دارد (05/0 P <). ولی بین سایر ابعاد کیفیت زندگی ارتباط آماری معنی دار وجود نداشت. علاوه بر این بین سایر متغیرهای دموگرافیک مانند سن، جنس، وضعیت تاهل، وضعیت اشتغال و وضعیت اقتصادی افراد نیز با کیفیت زندگی آنان ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت. همچنین نتایج نشان داد بیمارانی که از درد رنج می بردند در مقایسه با بیمارانی که هیچ گونه دردی نداشتند ازکیفیت زندگی پایین تری برخوردار بودند، و آنالیز آماری ارتباط معنی داری بین شدت درد، کاهش یا از دست دادن عملکرد شغلی و خستگی با کیفیت زندگی نشان داد (05/0 P <).
    نتیجه گیری
    با توجه به این که خستگی، درد و کاهش یا از دست دادن عملکرد شغلی باعث کاهش کیفیت زندگی می شوند. توصیه می شود گروه پزشکی به ویژه پرستاران در برنامه ریزی مراقبتی زمان بستری و بعد از ترخیص به این مشکلات توجه کنند، زیرا عدم رسیدگی به هر یک از مسائل فوق باعث اختلال در کیفیت زندگی بیماران می شود.
    کلیدواژگان: سکته قلبی، کیفیت زندگی، عوامل مرتبط
  • حمیدرضا کوهستانی، نسرین روزبهانی، نیره باغچقی صفحه 53
    زمینه و هدف
    توجه به بهداشت نوجوانان اهمیت وی‍ژه ای دارد، زیرا دنیای امروز، نوجوانان بیشتری نسبت به سایر زمان ها دارد. طبق سرشماری سال 1375 حدود 25درصد جمعیت کشور ایران را افراد 1910 سال تشکیل می دهند که افزون بر16 میلیون نفر جمعیت می باشد. بسیاری از مشکلات جسمانی، روانی، اجتماعی و رفتارهای ناسالم ریشه در زمان نوجوانی دارند. هدف از این تحقیق تعیین تجارب دوران بلوغ در نوجوانان پسر می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه یک پژوهش کیفی و از نوع پدیده شناسی می باشد. نمونه های این پژوهش را 22 نوجوان 19-15 ساله ساکن شهر اراک تشکیل می دادند که در چارچوب نمونه گیری غیر احتمالی و با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. داده های پژوهش از طریق مصاحبه های نیمه ساختار یافته جمع آوری گردید و سپس به روش کلایزی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در مجموع 6 مضمون از داده های حاصل از این پژوهش به دست آمد. این مضامین عبارتند از «کشمکش با والدین، تغییرات بیولوژیک، نیازهای اقتصادی، وضعیت تحصیلی، مسائل جنسی، احکام شرعی».
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان می دهد که اکثریت شرکت کنندگان، دچار تجربیات سخت و تنش زائی در دوران بلوغ شده اند و گاها بعضی از مشکلات فرد را دچار بحران کرده است. به نظر می رسد که باید جهت رفع یا کاهش این مشکلات سه عامل عمده تربیتی یعنی خانواده، مدرسه و جامعه نقش فعال داشته باشند.
    کلیدواژگان: بلوغ، نوجوان، تجارب، پدیده شناسی
  • زهره ونکی، بهزاد حبیبی پور، ابراهیم حاجی زاده صفحه 67
    زمینه وهدف
    از وظایف اولیه مدیران ایجاد انگیزه درکارکنان است به گونه ای که عملکرد آن ها به بالاترین سطح ممکن برسد و برای عملی شدن هدف ها و تصمیم های سازمان کوشش کنند. نظریه هدف گذاری درانگیزش، نیز در همین راستا طراحی شده است.
    هدف
    این پژوهش تئوری هدف گذاری را با توجه به شرایط پرستاری بالینی موجود باجرا گذاشت و اثرات آنرا در میزان انگیزش شغلی پرستاران برآورد نمود.
    روش کار
    این تحقیق ازنوع نیمه تجربی است که میزان انگیزش 51 نفراز پرستارانی که بطور تصادفی در دوگروه آزمون (30) وشاهد (21) قرار گرفته بودند؛ را قبل و بعداز اجرای یک پروژه برنامه ریزی شده(هدف گذاری) در یک بیمارستان مورد بررسی قرارداد. انگیزش شغلی پرستاران با پرسشنامه پژوهشگر ساخته که مشتمل بر48 سوال بود پس از تعیین پایائی(r= 0.80) وروایی بررسی شد.ابتدا میزان انگیزش دوگروه بررسی شد وپس ازآن. ،نظریه هدف گذاری در طی سه مرحله بهسازی مدیران پرستاری، بهسازی پرستاران واجرای برنامه ترخیص به عنوان یک هدف معین شده در زمان مشخص توسط پرستاران به مدت سه ماه اجرا گردید. سپس انگیزش شغلی پرستاران در دو مرحله قبل و بعد از مداخله اندازه گیری گردید. داده های حاصل از پرسشنامه با کمک نرم افزار spss وبا استفاده از آزمون های تی مستقل و تی زوجی، من ویتنی و ویلکاکسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    نشان دادند که انگیزش شغلی پرستاران در هر دو گروه قبل از مداخله در حد متوسط بوده و دو گروه با یکدیگر تفاوتی نداشتند (p=1/000) در حالی که بعد از مداخله،این تفاوت از نظر اماری معنی دار بود (p=0/000) بطوری که میزان انگیزش پرستاران گروه شاهد تغییری نداشته (p=1/000) ولی پرستاران گروه آزمون به انگیزش به حد بالا رسید ند.
    بحث و نتیجه گیری
    بکارگیری نظریه هدف گذاری در این مطالعه نشان داد که هر زمان مدیران پرستاری دارای یک برنامه با هدف معین و مشخص برای پرستاران باشند میتوانند سطح انگیزش شغلی آنان را ارتقاء دهند.
    کلیدواژگان: انگیزش شغلی، تئوری هدفگذاری درانگیزش، مدیریت پرستاری، پرستاری
  • طاهره گنجی، زهرا عینی پور، فاطمه حسینی صفحه 77
    زمینه و هدف
    زایمان زودرس یکی از مشکلات بهداشت عمومی با روند رو به افزایش وهزینه اجتماعی بالا می باشد. پاره ای از مطالعات نشان داده اند که تجربه رویدادهای تنش زای زندگی قبل و یا طی دوران حاملگی با پیامدهای منفی به ویژه زایمان زودرس در ارتباط می باشند. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط زایمان زودرس با رویدادهای تنش زای زندگی اجراء شد.
    روش بررسی
    پژوهش همبستگی حاضر در سال 1384 در شهر قم اجراء شد. نمونه های پژوهش 1237 زن باردار تک قل بین 20 تا 42 هفته حاملگی بدون بیماری های شناخته شده جسمی و روانی، سابقه زایمان زودرس و عوارض مامایی بودند که با روش نمونه گیری مستمر وارد پژوهش شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه سازگاری مجدد اجتماعی و از طریق مصاحبه جمع آوری و با نرم افزار SPSS با استفاده از آزمون های آماری کای دو، منتل هنزل و آنالیز رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی دار 05/0در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    فراوانی زایمان زودرس در افراد مورد مطالعه 9/13درصد بود. زایمان زودرس با برخی از رویدادهای تنش زای دوران بارداری از قبیل مشکلات جنسی (03/0= P)، مشکلات با خانواده همسر (003/0= P)، تغییرات بنیادی محیط (005/0= P)، تغییر ساعات خواب (001/0= P)، تغییر تعداد حاضران در مهمانی های خانوادگی (03/0= P)، تغییر قابل ملاحظه عادات غذایی (04/0= P) و تعداد رویدادهای تجربه شده (03/0= P) ارتباط آماری معنی داری داشت اما میان شدت تنش تجربه شده و زایمان زودرس ارتباط آماری معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پیشنهاد می شود به منظور کاهش پیامدهای احتمالی زایمان زودرس با برگزاری کلاس های آموزشی- مشاوره ای قبل از بارداری و در اولین ملاقات های کنترل حاملگی در مورد نقش این رویداد ها در ایجاد زایمان زودرس تاکید شود
    کلیدواژگان: زایمان زودرس، رویدادهای تنش زای زندگی، بارداری
  • عاطفه قنبری خانقاه، مژگان بقایی لاکه صفحه 87
    زمینه و هدف
    مبتلایان به سرطان نیازمند مراقبت ماهرانه، تخصصی و کم هرینه در مراکز مختلف هستند که این خود چالش های بسیاری را برای تیم درمانی- مراقبتی و نیاز به تحقیق را ایجاد کرده است. پژوهش حاضر با هدف تعیین الویت های تحقیقات پرستاری سرطان از دیدگاه پرستاران شرکت کننده در کنفرانس منطقه ای آسیایی- اقیانوسیه ای پیشگیری از سرطانAPOCP (Asian Pacific Organization For Cancer Prevention) در استان گیلان انجام شده است.
    روش بررسی
    این تحقیق با استفاده از روش دلفی انجام شده است که از پرسشنامه ای دو بخشی (مشخصات دموگرافیک و عبارات مرتبط با موضوعات تحقیقی) که در طی دو مرحله تدوین گردیده، استفاده شده است. در مرحله اول 30 پرستار عضو کمیته علمی کنفرانس APOCP به تعیین 5 سوال تحقیقی که از نظر آنان از بالاترین الویت در مراقبت از بیماران سرطانی برخوردار خواهد بود، پرداختند. پاسخ های دریافت شده توسط یک گروه 3 نفره از متخصصین دانشگاه و با تجربه در تحقیق و تحلیل داده های کیفی در 4 مضمون ارائه مراقبت، موارد حرفه ای، بالینی و مراقبت روانی-اجتماعی مشتمل بر 35 عبارت تنظیم گردید. در مرحله دوم، پرسشنامه به 30 پرستار داده شد تا عبارات موجود در آن را بر اساس مقیاس لیکرت امتیازدهی کنند. تحلیل نتایج مرحله 1 و 2 نشانگر وجود توافق بین امتیازات بود. لذا برای کسب بالاترین توافق ممکن، پرسشنامه بین تمامی شرکت کنندگان در کنفرانس توزیع گردید که 54 نفر از پرستاران شرکت کننده آن را تکمیل و عودت دادند. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ویرایش 10 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    اکثریت واحدهای پژوهش را زنان (6/92درصد)، دارای سمت پرستار بالینی (3/59 درصد) و با سابقه ارتباط مستقیم با بیماران سرطانی (3/96 درصد) و بدون سابقه گذراندن دوره آموزشی خاص (100 درصد) تشکیل می داد. 5 موضوع «اثرات روانی-اجتماعی و اقتصادی تشخیص سرطان بر خانواده»، مراقبت از دهان در یافت کنندگان شیمی درمانی«، نیازهای تغذیه ای مبتلایان»، «راهکارهای تداوم بخش مراقبت بیمارستانی و منزل» و «برقراری ارتباط با بیمار سرطانی» دارای بالاترین الویت و موضوعاتی مانند ترس پرستاران از مراقبت در مراحل نهایی بیماری«،»ارزیابی ابزارهای سنجش خستگی در بیماران«،»ابزارهای بررسی معنویت در پرستاران«،»صفات مشخصه بیماران مبتلا به سرطان های خاص«و»درک بیماران از مراقبت های تسکینی در بیمارستان ها دارای پایین ترین الویت بودند.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش نشان داد که مواردی چون مراقبت های روانی- اجتماعی و اقتصادی، مراقبت های خاص بالینی از جمله مراقبت از دهان و تغذیه و همچنین نحوه ارائه مراقبت، هنوز دغدغه اصلی پرستاران بالینی است. این نتایج می تواند محققان پرستاری را در انتخاب موضوعات مورد توجه و چالش برانگیز یاری نماید.
|
  • Eftekharat Sadat Hajikazemi, Laila Allahgholi, Mansoureh Jamshidimanesh, Fatemeh Hosseini Page 9
    Background and Aim
    Breast feeding promotes the child health. World Health Organization recommends breast feeding to be continued till the end of 2 years old, but, sometimes, the process of breastfeeding stops earlier in mothers bearing an excess weight. The mother with excess weight has less successful effort than the others in feeding the babies with their own milk. The aim of this study was to determine the relation between body mass index before pregnancy and durationm of breast feeding.
    Material and Method
    This was a correlational study. Sample consited of 307 mothers who had children with 2-3 years old and had been visited in Tehran West Health Center for their children growth monitoring. The subjects were selected based on stratified sampling method and data was collected by questionnaire and from medical records.
    Results
    This study showed a statistically significant relationship between body mass index and duration of breast feeding (P=0.002). Among different indicators, the type of delivery and the time of the first breasteeding were of greater importance and left a significant impact (P<0.05). The average breast feeding time in this research was 18 months. There was not any statistically significant relationship between breast feeding duration and mother’s age, child’s gender, mother’s education, mother’s profession, mother's working shift, family members, number of deliveries, number of previous children whom were breast fed.
    Conclusion
    There was a statistically significant between body mass index and breast feeding duration. Considering the relationship between short duration of breast feeding and mothers’ obesity, a brave effort should be made for balancing mother’s weight. More researche is recommended to confirm these results
  • Forough Rafii, Farangis Shahpoorian, Zahra Naasher, Mohsen Azarbaad, Fatemeh Hosseini Page 19
    Background and Aim
    Many of the leading causes of heart failure exacerbation can be prevented by teaching. However, as hospitalization continues to shorten nurses will be challenged to prioritize educational needs. A critical problem in attending to patient learning needs is identifying which learning needs are important to be learned. The nurse must be able to make educational decisions based on research findings and not simply personal experience. The aim of this study was to determine the perceived importance of learning needs of patients with heart failure compared with their needs identified needs by nurses.
    Material and Method
    This was a descriptive- comparative study in which 250 heart failure patients were recruited by convenience sampling. One hundred eighty one nurses were also selected by numerations in Tehran Cardiac Hospital of Shahid Rajaee. Data were collected by the “importance” component of CHFPLNI and were analyzed using SPSS- 11.
    Results
    The patients perceived the subscale of “Medication” and nurses perceived the subscale of “Risk Factors” as the most important titles to learn and were agreed upon the importance of “Diet Information”. Subscales of “Activity”, “Anatomy & Physiology” and “Psychological factors” were not so important to learn as perceived by both groups. The nurses perceived all of the 7 subscales and the total scale as having more importance for learning than the patients did (P=0.000). Female patients (P=0.007), patients with baccalaureate education (P=0.001) and nurses with advanced preparation (P=0.040) perceived the learning needs as more important than others.
    Conclusion
    Giving more importance to the learning needs of the patients by nurses and the difference of rating of the importance of learning needs by the two groups proposes the possibility of inattention to important learning needs from the patient perspective. The findings pave the nurse's way in prioritizing the learning needs of hospitalized heart failure patients.
  • Sedigheh Behrouzifar, Shayesteh Zenouzi, Mohammadhassan Nezafati, Habiballah Esmaili Page 31
    Background and Aim
    Because of increasing growth of treatment in coronary artery disease patients by revascularization techniques, and the importance of recovery and promotion of quality of life, information about the factors affecting quality of life after coronary artery bypass graft can be useful to determine prognosis and to eliminate or minimize modifiable factors. So, the aim of the present study was to determine the factors affecting patients’ quality of life 10 weeks after surgery.
    Material and Method
    This research was a descriptive-analytical and longitudinal study. Ninety one patients referring to the department of open heart surgery of Imam Reza Hospital in Mashad City during 2005-2006 were selected according to inclusion and exclusion criteria. Data were collected by interview in 3 stages, 24 hours before surgery, 6 weeks and 10 weeks after surgery. Quality of life was measured by SF 36 short form. Data were analyzed by SPSS.
    Results
    According to the findings, Variables as age (P=0.04), gender (P=0.004), marital status (P=0.02), literacy level (P=0.04), number of cigarettes smoked daily (P=0.002), using beta-blockers before surgery (P=0.04), hemoglobin on admission (P=0.002), duration of mechanical ventilation (P=0.003), participating in physical exercises after surgery (P=0.01) and sleep quality 6 weeks after surgery (P=0.006) had an effect on quality of life 10 weeks after surgery.
    Conclusion
    The results demonstrated that implementing supportive actions in women and elders to progress process of recovery, providing interpersonal supports in patients with late spouse, increasing information about the disease in illiterate and little literate clients, treating anemia, ceasing smoking and participating at physical exercises after surgery may be effective to improve quality of life after surgery.
  • Ali Hsanpour-Dehkordi, Ali-Akbar Nazari, Mohammd-Saeed Heidar-Nejad, Ahmad-Ali Asadi-Noghabi, Nasrin Forouzandeh, Karam-Ali Kasiri, Reza Masoudi, Ahmad Mousavi, Seyed-Masih Hosseini Page 43
    Background and Aim
    Myocardial infarction is a common and dangerous life threatening disease with an impact on quality of life. The present descriptive-analytical study aims to determine quality of life in patients with myocardial infarction referring to Hadjar hospital affiliated to the Shahre-kord University of Medical Sciences.
    Material and Method
    This was a descriptive-analytical study in which 150 patients admitted to cardiac care unit of Hadja hospital within 8 weeks post infarction were selected by non random sampling method. Data were collected through interview, patients’ medical records and patients self report. The tool for collecting data regarding quality of life was SF36 questionnaire. Data were analyzed by descriptive and inferential statistics.
    Results
    Findings showed that the mean value of age was 55.7 ±10.5 and that quality of life in majority of subjects (%53) was fairly favorable. Regarding aspects of quality of life, most patients had fairly favorable general status (physical and psychological health) (%62) and social function (%65). Also, sleep pattern of majority of subjects (%61) was favorable and most of them (62%) had unfavorable physical activity. There was statistically significant correlation between quality of life and variables such as duration of disease (P<0.05), intensity of pain (P<0.05), decline or loss of job function, and the degree of fatigue (P<0.05), but there was no statistically significant relationship between quality of life and other demographics as age, gender, marital status, economic status and occupational status.
    Conclusion
    Because fatigue and pain have some relationship with quality of life in patient with myocardial infarction, health care personnel, spatially nurses should pay attention to dimensions of quality of life when planning care for these patients. Failure to do so may leads to quality of life of patients to be neglected.
  • Hamid Reza Koohestani, Nasrin Roozbahani, Nayereh Baghcheghi Page 53
    Background and Aim
    Paying attention to adolescent's health is very important, because of their increasing number and also, because adolescence is one of the most critical periods of the life. Based on the census done in year 1996 in Iran, 25% of the population was between 10 to 19 years old almost 16 million people. A lot of physical, psychological, social and behavioral problems are rooted in adolescence. The purpose of this study was to investigate the experiences of puberty in adolescent boys.
    Material and Method
    This was a qualitative study based on phenomenological method. Samples were 22 adolescents, between 15 to 19 years old, living in Arak, which were selected by purposive sampling method. Data was collected through semi-structured interviews and analyzed using Colaizzi method.
    Results
    Six themes were identified: Conflict with parents, biological changes, economical needs, educational condition, sexual concerns and spiritual matters.
    Conclusion
    Results show that most of participants had extremely stressful experiences which sometimes lead to crisis. It seems that to relieve or reduce these problems, three important agents in child development including family, school and society must play an active role.
  • Behzad Habibipour, Zohreh Vanaki, Ebrahim Hadjizadeh Page 67
    Background and Aim
    One of the primary tasks of the managers is staff motivation in order to improve their performance to a high level. It has been staff struggles to accomplish the organizational goals and decisions. The “goal setting theory” has designed for this aim. The purpose of this study was to examine the effect of implementing “Goal Setting Theory” by nurse managers on staff nurses’ job motivation.
    Material and Method
    This study was quasi-experimental one in which 51 nurses from one hospital were allocated to either experimental (n=30) or control (n=21) group. The two groups were compared before and after intervention for their job motivation. The instrument, measuring job motivation with 48 items, was used after providing content validity and reliability) r= 0.80 (. In order to avoid exposure bias, at first, job satisfaction in control group in two times were measured. Then, the intervention (goal setting theory) was implemented by subjects of experimental group for three months in three stages; a) nurse managers development, b) staff nurse development, c) implemented discharge planning as a “goal” by staff nurse. Data were analyzed by SPSS.
    Results
    The results showed that the level of staff nurse job motivation in two groups before intervention were moderate and two groups were homogenous (P=1.000). After intervention, the level of staff nurse job motivation in control group did not changed (P=1.000), but in experimental group, the level of staff nurse job motivation was significantly increased to a higher level (P=0.000).
    Conclusion
    Implementing the “goal setting theory” based on the methods used in this study showed that whenever nurse managers had a specific and clarified goal for nurses, the level of job motivation in staff nurse increased to a higher level.
  • Tahereh Ganji, Zahra Einipour, Fatemeh Hosseini Page 77
    Background and Aim
    Pre-term delivery as a public health problem imposes a great burden on families and society, both financial and physical. Studies have shown that stressful life events are associated with several adverse pregnancy outcomes particularly pre-term labor. The aim of this study was to determine the relationship between pre-term delivery and stressful life events during pregnancy.
    Material and Method
    The study was a correlational study conducted in 2006. In this study, 1237 mothers with singleton pregnancy, between 20 to 42 weeks of gestation without any obstetric complications and/or known physical or psychological disorders and with preterm delivery was selected by continuous sampling method. The instrument was the questionnaire “SRRS” and the data were analyzed with statistical tests.
    Results
    The findings showed that pre-term delivery was 13.9% among subjects under study. There were associations between Pre-term delivery and sex difficulties (P=0.03), trouble with spouse (P=0.003), change in living conditions (P=0.005), change in sleeping habits (P=0.001), change in the number of people in gatherings (P=0.03), change in eating habits (P=0.04), and the number of events (P=0.03). But, we did not find any significant relationship between pre-term delivery and the intensity of the stresses.
    Conclusion
    The researcher suggest the establishment of the educational counseling programs for pregnant women in order to ease their hardships regarding bad events and improve their coping abilities against these events.
  • Atefeh Ghanbari, Mojgan Baghaiee Page 87
    Background and Aim
    Cancer patients are in need of specialized and low-cost care therefore has brought about many challenges for health care team and necessitates conducting research. This study aimed to determine nursing research priorities for cancer from the viewpoint of the nurses attending at the conference of Asian Pacific Organization for Cancer Prevention (APOCP).
    Material and Method
    In this study, Delphi method was used. A two-part questionnaire consisting of demographic characteristics and phrases related to the research items was given to the participants. Delphi method was organized in two phases. The responses from the first stage (30 samples of scientific member in APOCP), were divided into 4 theme groups including 35 statements. Then, in the second stage, questionnaire was distributed among participants in APOCP conference. Finally, 54 nurses returned them. Data were analyzed by SPSS (ver.10).
    Results
    The findings showed that the majority of samples were female (92.6%), clinical nurse (59.3%), above 40 years old (40.7%) and had working experience less than 10 years (46.3%) and direct contact with cancer patients (96.3%). The top priority research topics were "economic-psycho-social effects of cancer diagnosis on family", "chemotherapy-related mouth care", “nutritional needs", "continuity of care", and “communication with patients". The topics with the lowest priority were "nurses’ fear of caring cancer patients", "evaluation of instruments measuring fatigue and spirit", and "palliative care from patient's point of view".
    Conclusion
    The study findings showed that areas such as psychological, socio-economic and special care as well as the method of care delivery were still as the main concerns of the researchers. These results can help the clinical investigators in choosing interesting and challenging topics in the field of cancer.